Sexuell fetischism innebär sexuell åtrå till ett föremål

Fetischism handlar inte om mode eller estetik, att ett visst skönhetsideal funnits under en viss tid. Knullkontakten är 100 % Gratis att bli medlem på detta Fetishcommunity! - Diskret - Säkert och Anonymt!

Fetisher - Alla har vi våra fetisher

Sexuell fetischism innebär sexuell åtrå till ett föremål eller en kroppsdel som vanligen inte uppfattas som upphetsande, och har i strikt mening inte med identifikation med föremålet eller rollekar att göra. Det är klassat som en parafili i de internationella handböckerna för psykiatrisk diagnos, DSM-IV och ICD-10. För att betraktas som en parafili måste fetischen vara en nödvändig förutsättning för sexuell upphetsning. Fetischism betraktas som en mild psykisk avvikelse, eftersom endast den enskilde själv påverkas direkt av den.I talspråket har ordet fetischism en mycket vidare innebörd, och kan avse till exempel att en person blir sexuellt upphetsad av att se kvinnor i underkläder. För att vara en fetischism i medicinsk bemärkelse krävs att det är underkläderna i sig som personen blir upphetsad av.

Olika typer av fetish

Ofta utgörs den av särskilda material såsom läder, gummi, lack, pvc, nylon, siden, satin samt även lycra. Även klädesplagg, högklackade skor, stövlar, väskor och andra ting kan vara föremål för fetischismen. En känd form är fotfetischism, då personen finner fötter sexuellt upphetsande. En annan mycket vanlig form är strumpbyxfetischism där man finner kvinnor i strumpbyxor upphetsande. Andra varianter är dragning till uniformer av olika slag. En modern form av fetischism är gearfetish vilket innebär en dragning till skyddsutrustning som t ex mc-ställ, dykardräkter, kemdräkter, larmställ, gasmasker, hjälmar, byggjobbarkläder, regnkläder, gummistövlar, dunjackor, ishockeyutrustning, amerikansk fotboll etc. Speciella dräkter för superhjältar och s.k. stormtroopers i Stjärnornas krig-trilogin kan också utgöra fetischer.

Fetischism handlar inte om mode eller estetik, att ett visst skönhetsideal funnits under en viss tid. 100 % Gratis att bli medlem på detta Fetishcommunity! - Diskret - Säkert och Anonymt!